пʼятницю, 28 січня 2011 р.

Навчання у Польщі

Блог цікавих подій продовжує публікації про особливості вищої освіти у різних країнах Європи. Минулого разу ви дізналися чимало цікавого про навчання у Чехії. Настала черга познайомитися зі структурою освіти у Польщі.

Ще у травні 2004 року Польща доєдналася до Європейського Союзу, тому вища освіта, здобута в цій країні, неабияк поціновується вітчизняними і зарубіжними працедавцями. Дипломи польських вишів котуються в усіх країнах Європи, тож вам не доведеться додатково підтверджувати його.

Вища освіта у Польщі надається системою коледжів, вищих професійних шкіл, школами вищої освіти, а також університетами. У Польщі трирівнева структура освіти: бакалаврат (триває 4 роки, магістратура (2,5 роки) та докторантура. Хоча й навчання у Польщі платне, але його вартість невисока, порівняно з іншими вузами Європи.

Історія польських освітніх традицій сягає ще XIV ст., тому у Польщі знаходяться найстаріші університети Європи (наприклад, Ягелонський університет, 1364 рік). Провідні університети Польщі пропонують англомовні навчальні програми, тому не бійтеся, що невисокий рівень володіння польською стане завадою на шляху до здобуття вищої освіти.

Для вступу до польського вишу як мінімум необхідно мати атестат про середню освіту (результати ЗНО до уваги не беруть) та високий рівень володіння англійською, а от докладні умови залежать від конкретного університету. Зрозуміло, що на такі спеціальності як архітектура чи психологія доведеться здавати додатковий іспит зі спеціальності.

Неабиякі переваги при вступі мають особи польського походження, такі студенти можуть розраховувати на стипендію. 




Немає коментарів:

Дописати коментар